Friday, December 31, 2010

:: Terima Kasih 2010. Kau Memberiku Sejuta Memori Indah Untuk Dikenang ::

Manusia.
Tidak menghargai ketika ia ada.
Bila sudah tiada.. barulah hendak dikenang.
Barulah terkial2 hendak diimbau.

Oleh kerana Cik Hifaz ini seorang manusia.
Cik Hifaz tidak lah dapat lari dari menjadi sebegitu **alasan**
Jadinya sementelah 2010 nak meninggalkan kita ni..
Marilah sama2 mengimbau kenangan.
Manusia kan..
Harus lah ingat yang indah.
Makanya marilah kita mengimbau kenangan  indah dahulu.

Sepanjang 2010 ini memang Cik Hifaz akui banyak yang berlaku.
Banyak gelak ketawa pecah perut.
**Pecah perut sebab makan banyak. :D**

1) Percutian ke Pangkor 23 Januari 2010

First time pergi pulau.
Walau rumah dekat je ngan Pulau Perhentian.
So Pulau Pangkor adalah pulau 1st yang dijejakkan kaki oleh Cik Hifaz.
Bersama Mira, Kyo, Linda, Gee & kawan Gee.

with mira




**tahun 2010 juga berjinak2 dengan skirt.. become more girlish... wah geli2 **

2) Online business

Tanpa dirancang. Ye, tanpa dirancang..
Cik Hifaz menjadi seorang online businesswoman.
Daripada duk fikir camner nak cari duit sbb berkenan nak sambar DSLR..
Rezeki datang bergolek.
Syukur padamu Ya Allah...
Engkau memberiku jalan..

Cik Hifaz's business

3) DSLR Nikon D3000

Setelah +- 3 bulan berniaga..
Alhamdulillah apa yang dihajati dapat juga dikecapi.
DSLR D3000.
Time tu x reti ape2 pun psl DSLR ni..
Elok2 abang nak kawen..so beli je la.
Yang paling cikai. Paling murah.
Dapat la DSLR Nikon D3000.
Masa tu sangat seronok sebab dapat kumpul duit beli benda alah ni.

close up giler. nasib baik xdak jerawat!

kunun di awangan la dapat beli komera :P

lakonan semata

kunun la kan!
3) Ahli keluarga bertambah

2010 menyaksikan terbinanya sebuah lagi masjid.
Dapat seorang kakak ipar ^_^

with Gee

Iwe & Noor

my big family

4) Kelaut

Masih segar diingatan..
Masa kecik dulu pernah ikut ayah p naik motorbot.
Tapi dekat je.
Raya aidilfitri lepas..
Tibe2 ayah benarkan.
Mayb sebab sudah cukup besar.
Orang lain p jalan2 raya ke rumah kawan2 pada hari raya ketiga..
Aku, Ida & Ajam p raya kat laut.
Best giler!!
Pengalaman indah ^_^



5) Bithday celebration nun jauh di Sarawak.

1st time naik flight.
Sorang2 plak tu!
Dah le plan last minutes.
Memang giler r time tu!
Redah je.
Thank kaseh Nana & Fiona..

Aku pergi dengan hati yang luka..
Aku kembali dengan hati yang ceria.

Terima kaseh teman.

Walau kita berlainan umur, bangsa dan agama..
Namun hati kita 1.
(✿◠‿◠)



Fiona, Nana, Cik Hifaz









7) Photoshoot sana sini

Tahun 2010 memang banyak giler gambar.
Bergambar bergambar bergambar.






8) Tradisi Arwah Atok.. Gulai Itik

Hari raya tahun ni..
Ayah Su buat gulai itik.
Kumpul 1 family besar.
Meneruskan tradisi Arwah Atok.
Dulu arwah atok suke wat makan2 kat umah dier..
Rindu pada arwah.
Sangat2.
T__T
Alfatihah...


9) Korban di hari raya aidiladha

Alhamdulillah..
Tahun ni 1st time aku menunaikan ibadah korban.
Syukur padaMu Ya Allah..
Kau berikan rezeki kepada hambaMu ini..

semasa akad jual beli

ok..sudah kehabisan idea..hahahaha
cukuplah sampai di sini celotehnya ^_^

Cik Hifaz: 1st time jugak Cik Hifaz pakai contact lens!



:: Selamat Tinggal 2010 - Lot Of Laugh. Lot Of Tears ::


Seketika nanti..
2010 akan meninggalkan kita.
Hadirnya tanpa diundang..
Perginya tanpa dipaksa.

Hadirnya bersama sejuta harapan.
Perginya bersama sejuta kenangan.

Tanpa dapat ditangisi..
Tanpa dapat dirayu lagi..
Ia tetap akan pergi...

Mungkin ia akan dirindui.
Mungkin juga akan dilupai.

2010.
Menyimpan seribu ketawa.
Juga seribu air mata.
Menyimpan seribu kegembiraan.
Juga seribu kesedihan.

Sejuta pertemuan.
Seribu perpisahan.

Itulah kehidupan.

Hidup ini umpama sebuah drama.
Setiap tahun punya episod yang berbeza.
Watak bertambah dan berkurang.


Thursday, December 30, 2010

:: Award - Beautiful Blog ::

Hoooyeaaayyyyyyy!!!

Cik Hifaz telah mendapat satu award daripada Mizz Mimiey Nazifa..
Thank kaseh dear (✿◠‿◠) 




Dan Cik Hifaz dikehendaki menjawab beberapa soalan:


1-Berikan nickname si pemberi award

2-Ucapan untuk pemberi award
thank kaseh dear.. sayang kamoo ^_^

3-Tagkan pada 10 orang blogger yg meletup
-semua followers saye..sila ambik (✿◠‿◠) 

:: Cuti Sempena Kemenangan Malaysia untuk Piala AFF Suzuki?? ::

Berita gembira!!
Berita gembira!!
Tengok pic kat bawah ni ye^_^



PM Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan hari Jumaat 31 Disember sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan pasukan bola sepak negara yang telah memenangi AFF Suzuki Cup 2010.
Hoyeaahhhhh joget2!!

Makanya dengan ini sukalah kiranya Cik Hifaz berbicara begini:
"Maaf Dr. Saya bukan berniat untuk memberi janji palsu kepada Dr. Tapi Najib yang memberi cuti kepada semua rakyat Malaysia. Makanya tidak dapatlah saya berjumpa dengan Dr ari jumaat ini. Maaf Dr."

Hoho..
Sebenarnya minggu lepas Cik Hifaz sudah berjanji dengan supervisor untuk jumpe dier ati Jumaat ni..
Tapi mestilah Dr pun xdatang fak kan?
Jadinya cancel je la kan appointment tu?
Hoyeahhhhh joget2~~~

Selamat bercuti semua!!
Selamat tahun baru 2011..
Selamat berazam baru ye
(^_^)v

Wednesday, December 29, 2010

:: Yeay Malaysia Menang! Son Goku di Padang Bola Semasa Perlawanan Indon-Malaysia? ::

Yeayyyy!!!
Hoooraaaayyyyy!!
Kita menang kitalah juara!!!!

Akhirnya Malaysia menang Piala Suzuki..
Walaupun Cik Hifaz tak tengok pun perlawanan tu..
Tapi Cik Hifaz tetap memerhati dari jauh..
Cukup dengan tengok updates kat FB dari rakan2..



Bukan ape..
Cik Hifaz ni duk kat hostel.
Makanya xde TV **mcm kt kafe xde tv kan?**..
Oh tak gigih Cik Hifaz nak p kafe join tgk Tv.
Tak minat sgt bola.
Kl de depan mate boleh la tengok.
Lagipun selalunyer kl Cik Hifaz tengok mesti kalah.
Sediiiihhh..so baik Cik Hifaz tak tengok kn?
Barulah dapat menang.
-___-"

pemain Malaysia

Ha.. salah sorang player Malaysia adalah orang kampung Cik Hifaz!
Budak Besut tau!!
Cayalah!
Bangga2!!
Shahrul Idlan Talaha..
Ha congratz Idlan!
Besut proud of u!

Shahrul Idlan Talaha

Dan kalau duk tgk updates kt fb..
Ramai yang cakap kat twitter ramai yang duk cakap pasal goalkeeper Harimau Malaya..
Khairul Fahmi Che Mat..
Hamboi popular plak dier ye.
Hehe..

Khairul Fahmi Che Mat

Ha.. kalau hari tu Indonesia menyalahkan Laser Ultraman penyebab kekalahan mereka..
Kali ni ape plak alasannyer?
Kame Hame Ha dari Son Goku?
Son Goku turun padang dorang?
Bagi kame hame ha?
Hahahahahahah!!!
Gurau saja..peace Indonesia (^_^)v

adakah Son Goku ini akan menjadi mangsa Indonesia? haha

So, lastly..
Congratz pemain Malaysia!
Congratz Harimau Malaya!
Congratz penyokong Malaysia!

Cik Hifaz membebel: bising giler suara dak2 pompuan terjerit kat blok ni.. at 1st igtkn kenape.. pastu br teringat.."ok,dorang tgk bola"..`

pics ihsan pcik google

Monday, December 27, 2010

:: Bila Cinta ::


Love is a game.
Try it.
U may lose.
But at least u try.


Love is a game.
Take the risks.
Win the game.


I love you just the way u are.
I'm not afraid to be hurt.


Without a word i'm waiting for love.
Without a word i'm hurt because of love.
My soul has left, I become a fool.
I just can look the sky and cry.

Berbicara dari hati..
Mencintai dari hati..
Walau telah lame tersembunyi...
- Cik Hifaz -

Friday, December 24, 2010

:: Style Your Hijab Contest ::

Salam all.

Sepeti biasa..
Cik Hifaz masih lagi bermoodkan join contest **abaikan kesalahan bahasa**

Ha, kali ni Cik Hifaz join Style Your Hijab Contest
Contest ni dianjurkan oleh Encik Woot Woot 
[=U =U] **gaya mulut mesti begini Encik Woot Woot cakap
Wah sungguh bagus beliau ini.
Anjurkan contest wanita ^_^


Cik Hifaz pertaruhkan gambar Cik Hifaz yang ini:


Dah memang tebiat Cik Hifaz kan..
Kalau tulis entry je..nak citer..haha

Gambar ni diambil sebab nak buat tutorial gaya pakai shawls.
Nak tengok tutorial?

Ha..ni plak syarat2 nyer ye..


syarat penting nak join!! (ambik dr Encik Woot Woot)

1)  gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu

2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer !  )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )

selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )

nak tag : nexx, wiyah, kak suhana

ok..itu saja.. daaa...salam (✿◠‿◠) 

:: 100th Follower Award ::

Wah wah wah.

Dah dekat kul 4 am.
Aiyyyoooolkkkkk takutttt!!
Nak tido!!!

Tapi before tido..sanggup ni..
Main2 ngan Kedai Gambar (Photoshop)..
Sebab pe?
Eh eh tengok tengok!
Followers dah 100 lebih la..
Sukeeeee
Dan Anugerah Follower ke 100 jatuh kepada....
Congratz.. (✿◠‿◠) 

Tada!!
Ini dier hadiahnye..
Award untuk Cik Liyana..
Hope sudi terima ^_^


Thanx untuk semua follower Cik Hifaz ye..
Cik Hifaz ni dah lame blogging..
Tapi untuk suke2 je dulu.
Just as a diary.

Skang je macam dah seronok blogging semakin serius.
*serius ke? ekekeke**
Dah2..
Tak mau merapu.
Nak kena tido.

Thank kaseh untuk semua member bloggers :'}
Nanti Cik Hifaz buat award untuk semua k..
**mcm la korang nak award dari Cik Hifaz ni kan..huhu :'{

Ok..nite & Salam :)

:: Contest Aku Dan Kacamata ::

Wah wah wah~~~
Cik Hifaz kembali dengan mood join contest.
Heeeee suke betul join contest ni.
Jumpa contest ni masa tengah jenguk2 peserta Contest Into The Mirror.
Harus love!!!!
Join ler kan..pe lagi.. :'}

Ha.. 
Jom jengah contest ni di : Contest Aku Dan Kacamata.

Banner contest

Actually Cik Hifaz xde gambar kacamata.
I orang kampung u, xreti nak pakai kacamata hitam bagai ni!
Hahahaha poyos.
But honest k.
Teringin tapi xbeli2 lagi. :'{

Jadi.. ini je la yang ade..
Cik Hifaz pertaruhkan gambar ni:

Gambar ni diambil Ahad lepas..
Masa tu g photoshoot kat Taman Tasik Titiwangsa..
Seperti yang Cik Hifaz bagitau tadi..
Cik Hifaz xde spek hitam bagai ni..

So camner Cik Hifaz blh pakai spek itam ni?
Citer nyer bermula begini..
"Ko nak pakai spek itam? Ade dalam dashboard aku. Aku tak pernah pakai"
Itulah kata2 kawan Cik Hifaz yang bertudung labuh.
Cik Hifaz memandang beliau dengan mata yang terlebih besar..

"Ha, ko ade spek itam??" **muke tak percaya & nak tergelak**
"Wah, nak2!! naper ko tak cakap awal2?" **eh2.. excited bagai la plak!**
Dapat la Cik Hifaz berfotogedik dengan spek itam u aritu!
Excited I nyah.
Muahahaha..

Eh2.. sape suh ko bercerita?
Encik Syafiq nak gambar je la..
Alamak! dah tebiat la..
Asal buat entry je nak citer panjang2..
Ampun Encik Syafiq!! :'}

K la..
As usual..
Tag 2 orang:


Thursday, December 23, 2010

:: Contest Candid Itu Cun Laa ::

Join contest lagi dan lagi



Banner contest


Dan saya pertaruhkan gambar ini ye...

Gambar candid muke terbaik!
Gambar ni saya dan BFFs sy, fiona n nana..
Kenapa saya pilih gambar ni?
Tengok la gambar tu..
Gambar candid terbaik punyer!
Dapat tengok 3 mimik muke berbeza..
Mimik muke klakar (sorry fiona..haha), mimik muke ku yg blur (blur tgk mimik fiona yg cenggitu..kah3x) &mimik muke sengih dr nana.
Dan dialog itu telah menceritakan keadaan sebenar time tu..hihihi..

Terms & condition contest ni:
1. terbuka pada semua blogger xkira lelaki or perempuan

2. copy the picture above and buat satu entry pasal contest nie dgn tajuk "candid itu cun laa..!" dan jgn lupa link kn ke entry ini ukei..?

3. tak payah jadi follower pown xpew... paksaan tiada kt sini.. haha

4. jgn lupa leave ur url contest in my comment form... 

5. tag 3 orang rakan blogger anda  @ lebih n ajak dorang join contest nie same2 ok....

6. put a caption kt gambar candid korang 2 yew... sikit pown xpew, bnyk pown xpew...

ok sy nak tag:



:: 3 Ekor Lembu Bergaya Di Party Eh! ::

Salam semua.
Meh dekat meh rapat.
Cik Hifaz nak bercerita ni.

Hari tu kan..
Cik Hifaz ade masuk satu contest ni..
1st blog contest yang Cik Hifaz join.

Masa tu join 
My Best Friend Contest by Cik Bulat.
Nak tengok entry - My Best Friend Contest

Cube teka.. Cik Hifaz menang ke tak?
Ha.. kalau nak tau leh tengok:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dah tengok dah?
Tadaaaa...>!!!
Cik Hifaz menang!
Wah sangat seronok ok!
1st time join contest trus menang.
Excited lebih2.

Pastu kan.. semalam p ambik hadiah kat kolej.
Ha..nak tau pe hadiahnyer?
Tada!


kena bukak balut dulu ye...sabar2
ha nampak tak de 3 kotak tu?
3 ok!!



tada!
3 kotak.
agak2 ape kat dalam tu??


tada!!
Mr Mooooo yang comey lotey!!!
saye suke!!


alalalala..comel nyer duk termenung tepi jendela


alahai..
naik beskal plak dah..
cute!! :'} 

ala tomei tomei mucuk :'}


ala ala encemnyer buat muke naif :']


alahai manisnya senyumanmu.. :D

cute sangat sangat!!
Cik Hifaz sangat suke!!

Thank kaseh Cik Bulat!
Saya sangat suka hadiah ini.
Sukeeeeeee (✿◠‿◠)